Sverker Åslund

Sverker Åslund, egenföretagare, Sala backe

Vilka är dina personliga intressen?
Musik, samla skivor och samhällsförbättrande teknik.

Varför har du valt att engagera dig i Vänsterpartiet?
Det är viktigt att dra sitt strå till stacken, och det går att engagera sig på många olika sätt. Samhället går verkligen att förbättra tillsammans. Vänsterpartiet har en bra syn i frågor om miljö, utbildning och vinster i välfärden.

Vilka politiska frågor är du särskilt engagerad i?
Som förälder och före detta lärare är skolfrågor väldigt viktiga för mig, liksom en meningsfull fritid för alla – oavsett kön, etnisk bakgrund eller ekonomiska förutsättningar.

3 thoughts on “Sverker Åslund

 1. Teresa

  Hej igen Sverker,

  Jag tror att det är bäst att vi har denna samtal om beslutet av gymnasieskolan via mejl istället. Kan du ta bort det jag skickade till dig från denna sida. Jag trodde att jag skickade ett mejl till dig. Med vänlig hälsning Teresa Miranda M

 2. Teresa

  Hej Sverker,
  Jag skulle vilja veta hur man kan ta ett beslut att flytten av Vård programmet från Lundellska till Katte när man vet att det finns många problem med yrkesprogrammen i Katte. Tittar man på kommunens hemsida ligger beslutet i enlighet med det förslag som var sånär som på att flygteknikerutbildningen får leva kvar för att kunna gå över till Sigtuna kommun.
  Jag har förstått att man fattat nytt beslut om Katedrals ombyggnad och att den endast i princip ska renoveras i befintlig storlek. Då är det fullt på Katte utan Vård och omsorg. Vad jag förstår av källor på Katedral kommer Vård och omsorg tillsammans med Barn och fritid förläggas till Linneskolans lokaler. BF ska dit vad jag förstår redan nu under ombyggnaden. Någon integration mellan yrkesprogram och studieförberedande program blir det då inte tal om ifall detta stämmer. Katte får som man vill, dvs Barn och fritid ur huset.
  Sen skulle jag tro att ca hälften av våra elever skulle valt något annat om utbildningen legat på en vuxskola utan ungdomspuls. Vår personal är nu otroligt oroliga och vill inte gärna hamna under en ledning som faktiskt är helt ointresserad av dem, vilket är fallet med BF enligt väl initierade källor. Det är förövrigt vida känt och ingen större hemlighet.
  Det är anmärkningsvärt att när man har ett uppdrag att hitta en strategi för att lyfta de yrkesförberedande programmen, väljer man att punktera ett av de program där man bäst lyckats med just detta.
  Vi ökar stadigt, trots minskade elevkullar. Vi har lyckats i genusfrågan i så motto att vi ökat andelen killar dramatiskt. Vård och omsorgseleverna har status på skolan är engagerade i elevkåren. Sjukt bra på Lundellska har blivit ett begrepp folk i Uppsala känner till. Jag vet redan elever i åk9 som nu kommer välja om. Vissa friskolor kommer gnugga händerna. Bl a en som vi de senaste åren tömt på vårdelever. Jag undrar verkligen om denna beslut har granskats ordentligt av politikerna? Jag vet att vänsterpartiet ville att Katte skulle behålla yrkesprogrammet Barn och fritid så att ledningen där inte skulle få igenom sin vilja att bli en teoretisk skola. Vi på Lundellska, vill och kan tänka oss att ta emot Barn och fritid och jobba med dem så som vi har jobbat med vård programmet, inkludera dem i skolan. Jag tror att detta är ett stort misstag. Politikerna borde ha pratat med oss, haft en dialog så att vi tillsammans kan hitta de bästa lösningarna för Uppsalas gymnasieskolor. Jag förstår att man måste spara pengar att man måste stänga GUC och Boland. Men jag förstår inte att man ändrar på ett koncept som fungerar, något som håller på att utvecklas, alltså vård på Lundellska. Jag vet också efter att ha pratat med Linda Eskilsson (Mp) att flytten av vård till Katte inte handlar om pengar (om du vill kan jag skicka dig hennes kommunikation vi hade för en vecka sedan). Jag skulle vilja ha ett förklaring till detta. Jag tror att du kan hålla med mig att en bättre beslutsprocess hade behövt mellan politikerna och skolorna, samt att man inte ska ändra på något som fungerar och håller på att utvecklas. Hälsningar Teresa Miranda M

 3. Åsa Nygren

  Hej, jag läser ert kalendarium och tänker att ni borde lägga till den 22 april, Vänsterpartiet sviker väljare genom att följa högerpolitik.
  Vad ska jag röste på i framtiden? Vad har hänt? Hur kan ni stå för att lägga ner transport, maskinförare, flygtekniker, teater och dans? Hur kan ni lägga ner en skola där så många ungdomar får sina fördomar spruckna i o m mötet med ungdomar från andra länder och andra delar av samhället? Istället för att lägga ner borde ni satsa på att stötta skola och branscher i rekryteringen av elever till dessa för kommunen så betydelsefulla utbildningar. Idag är söktalen låga, men det kommer att vända. Istället för att främja konkurrensen mellan skolorna behövs en politik som leder till samarbete. Placera utbildningar på ett bra sätt t.ex. Estet, sam med estetprofiler, Mediaprofiler, Flyg, Bygg och Fordon på Boland och GUC och slå ihop dessa till en enhet. Se över programutbudet på övriga gymnasieskolor och placera programmen effektivt. Gör något åt skolfastigheters orimliga organisation. Marknadsekonomi som skadar den kommunala verksamheten. En paradox och inte vänsterideologi.
  Skriv 22 april: Vänsterpartiet tar tillbaka sitt stöd för förslaget att stänga Boland, GUC samt transport, flyg, maskinförare, teater och dans. Vänsterpartiet tar ansvar för framtiden och helheten.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Läs mer om hur dina kommentarsuppgifter behandlas.