Kontakt

Papperspost skickar du till:
Vänsterpartiet Uppsala, Vretgränd 18, 753 22 Uppsala

E-postadresser för Uppsala:
I första hand partiföreningen:
uppsala@vansterpartiet.se

Ombudsman Abe Bergegårdh:
uppsalalan@vansterpartiet.se

Kommunal politisk sekreterare:
vansterpartiet@uppsala.se

Valberedningen för Uppsala partiförening:
valberedninguppsala@gmail.com

Övriga kontaktuppgifter hittar du här!

2 thoughts on “Kontakt

 1. Gunilla

  Hej!

  Jag undrar om ni kan jobba för fler kollektivhus i Uppsala?
  I andra städer ( t ex Sthlm, Göteborg, Malmö, Lund) finns många olika alternativ och är mycket populärt och jag tror att det kan finnas många intresserade här också, inte minst bland barnfamiljer och äldre. Om ni skulle skicka ut en intresseförfrågan kan ni ju se hur underlaget ser ut. Här finns ju fn bara ett hyresalternativ hos Uppsalahem om man har lång kötid osv. Jag som bor i bostadsrätt skulle t ex gärna fortsätta bo i den boendeformen men med tillgång till kollektiva lokaler såsom storkök m m där man får en annan kontakt med sina grannar ( tex som kollektivhuset Kupan i Stockholm) Kollektivhus ett är socialt, ekonomiskt och miljömässigt hållbart alternativ som ligger i tiden och jag tycker det är konstigt att man inte satsar mer på det. Har skrivit till flera bostadsföretag och politiker, enbart FI svarade och var positiva til idén. En person tipsade mig om att ett äldreboende på Torkelsgatan står tomt, jag har inte undersökt saken själv men stämmer det kunde ju det vara ett bra alternativ!
  Jag hoppas ni nappar på idén 🙂

  Mvh Gunilla

 2. Agneta Alarik

  Hej! Vet inte om jag kom rätt nu, men hoppas det! Jag är en av dem som drabbas negativt av den nya Färdtjänsten och är nyfiken på dels vad ni har för åsikter kring denna och dels hur man räknat på detta. Jag vet Uppsala kommun har anställt 15 st till den nya trafikcentralen och det blir ju en stor kostnad. Enligt den jag pratade med idag på infon kostar Färdtjänsten miljontals kronor så skulle vara intressant att få alla riktiga siffror på hur det sett ut och hur kommunen tror det blir med det nya. Jag själv får betala 108 kr mer i månaden bara för att få hem min mat + att till sommaren är risken stor maten blir förstörd då det blir svårt att synka taxi och färdig i butik. Tyvärr straffas vi som bor på landet hårdast av detta. De som bor i city vinner på det och kommer att få råd att åka mer.
  Är man funktionsnedsatt finns ju inga andra alternativ förutom att bråka på anhöriga istället. Och det är verkligen inte kul när man inte ens passerat 50-strecket.

Kommentarer är inaktiverade.