Laddar Evenemang

« Alla Evenemang

  • Detta evenemang har redan ägt rum.

Vad är Rojava och varför borde du bry dig?

31 augusti, 2019 @ 13:00 - 14:00

Vi i Uppsala Rojavakommitté bjuder in till föredrag och frågestund om revolutionen i Rojava och varför du borde ge ditt stöd till den. Rojava/Västra Kurdistan/Norra Syrien är ett område som de facto kontrolleras av kurdiska grupper och deras allierade sedan 2013. Där har man kämpat för att genomföra en social revolution baserat på kvinnors rättigheter, ekologi och radikal demokrati. Samtidigt har man kämpat mot Islamiska Staten och krossat den.

För alla som lockas av idéer om frihet, demokrati, rättvisa, feminism eller demokrati borde detta vara av brinnande intresse. Man borde vilja veta mer! Ändå är det ganska tyst. Inte ens bland de som borde stå denna revolution allra närmast hörs det särskilt mycket.
Vi vill med detta möte sprida information om allt det spännande som händer i Rojava och hitta fler som vill stödja Rojava att samarbeta med, vare sig det är organisationer eller enskilda.

Just nu är läget kritiskt. Turkiets militär står på gränsen och hotar med att gå in för att krossa självstyret i Rojava. Kom och delta, tillsammans kan vi göra skillnad!

Plats: Ungdomens Hus, Svartbäcksgatan 32, Uppsala
Tid: Lördag 31 augusti kl 13.00
Arrangör: Uppsala Rojavakommitté

Föreläsningen arrangeras i samarbete med studieförbundet Bilda.
I länken här finner du Facebookeventet.
https://www.facebook.com/events/2183894871733996/

Detaljer

Datum:
31 augusti, 2019
Tid:
13:00 - 14:00